Ben jij een seks-expert? - dating mijnverhaal.be - De website over dating met echte ontmoetingen
seks expert 23 januari 2018
Raymond Geen reacties

Heb je ook het gevoel van aan het lijntje te worden gehouden door het meisje of de vrouw van je leven. Beproef je geluk dan ook op de manier waarop ik het heb gevonden.

Ja, ik wil ook de liefde van mijn leven vinden en een perfecte date hebben.

Alles wat je moet weten over masturberen, vingeren, beffen, aftrekken en geslachtsgemeenschap.

Seks hebben met jezelf is dikwijls nog een taboe. Laten we eens nader bekijken.

 

MASTURBEREN

 

Masturbatie is het stimuleren van de eigen geslachtsdelen. Met zelfbevrediging wil men seksuele opwinding bereiken en zo komen tot een orgasme. Masturbatie bij iemand van het mannelijk geslacht wordt ook wel aftrekken genoemd. Terwijl we bij masturbatie bij iemand van het vrouwelijk geslacht over vingeren spreken.

Masturberen bij mannen (Aftrekken)

Mannen masturberen meestal door de voorhuid over de eikel te trekken. Maar ook door hun lichaam op gevoelige plaatsen te stimuleren. Dit kan door te wrijven op  de tepels, billen, balzak of penis. Wat fantasie kan helpen.

Er zijn verschillende technieken om te masturberen. Je kan jezelf aftrekken alleen met je vingers of met je hele hand, met grote of korte bewegingen, snel of traag. Alles hangt af van je eigen voorkeur. De eikel en het randje eronder zijn de meest gevoelige plekjes. Ontdek best zelf wat jou net stimuleert en waar jij van geniet.

Masturbatie bepaald de vorm van je penis niet. Een kaarsrechte penis zie je niet erg veel. Een kromming naar links komt het meeste voor. En je sperma raakt al helemaal niet op. Het is zo dat na een zaadlozing bij een orgasme je een tijdje moet wachten vooraleer je een nieuwe zaadlozing kan hebben, maar in de teelballen worden elke dag miljoenen zaadcellen bijgemaakt.

Masturberen maakt deel uit van je seksuele ontwikkeling. Het is dus niet ongezond of abnormaal jezelf af te trekken. Zelfs in een relatie hoeft masturberen geen slecht teken te zijn. Heb je echter het gevoel dat je de controle over het masturberen verliest en heb je steeds een dwingend gevoel jezelf af te trekken, dan kan je een verslaving aan het kweken zijn.

 

 

 

Masturberen bij vrouwen (Vingeren)

Vrouwen masturberen door hun lichaam op verschillende plaatsen te stimuleren. Vingeren zijn dus niet enkel de bewegingen in de vagina zelf, maar alles errond wordt hierin betrokken. Stimulatie kan door wrijven, te masseren of te strelen van alle gevoelige plaatsen zoals tepels, borsten, billen, vulva, clitoris en schaamlippen. De clitoris is daarbij de belangrijkste zone.

Bij het masturberen liggen de meeste vrouwen op hun rug. Maar je kan ook op je buik liggen en tegen een kussen, knuffel of een ander voorwerp aan rijden. Ook kan je letterlijk vingeren en je vingers bij jezelf binnenbrengen. Sommige vrouwen richten de waterstraal tijdens het douchen op hun clitoris. Een aantal vrouwen hebben dan weer de mechanische trillingen nodig van een vibrator om klaar te komen.

Examenstress

De helft van de jongens doet aan zelfbevrediging tijdens de blok. Bij de meisjes zou dit wat minder zijn. Masturberen tijdens de examen helpt je te ontspannen. Het bevordert de nachtrust en heeft een positief effect op je lichaam en brein.

Bij het strelen en de opwinding die ermee gepaard gaat komt endorfine vrij. Dit hormoon geeft je het gevoel in een euforie te verkeren. Bij het klaarkomen komt oxytocine vrij dat stress- en angstverlagend werkt. Het heeft ook een kalmerend effect. Daarom noemen we deze beide hormonen ook wel de gelukshormonen.

Na een orgasme ligt het aantal infectiewerende cellen in het bloed gevoelig hoger. Ook verlaagt het je bloeddruk. Masturberen heeft dan ook wat algemene gezondheidsvoordelen. Zelfs bij mannen zou de spermakwaliteit verbeteren omdat de spermavoorraad vaker ververst wordt en de prostaatklier meer geledigd wordt. Bij vrouwen helpt het tegen menstruatiekrampen en op langere termijn zelfs tegen botontkalking.

Masturberen zou het geheugen verbeteren. Bij seks worden er meer zenuwcellen in de hippocampus aangemaakt. Dit hersengebied is belangrijk bij het leren en voor het langetermijngeheugen. Ook zal je na een orgasme gemakkelijker inslapen. Ook belangrijk voor je geheugen. Een verwenmomentje voor jezelf na het studeren is daarom nog zo slecht niet.

 

 

VINGEREN

 

Bij het vingeren ga je de vrouw tot een hoogtepunt proberen te brengen. Elke vrouw is anders. Zoek daarom uit wat bij je partner werkt.

De clitoris

Het kleine knopje bovenaan tussen de binnenste schaamlippen vormt slechts 10% van de clitoris. Het overgrote deel van de clitoris is dus niet dat knopje, ook glans genoemd, maar de hele streek errond en onder de buitenste schaamlippen. Wil je dus de clitoris stimuleren geef je best aandacht aan de hele zone er rondom.

Je kan de clitoris op verschillende manieren stimuleren. Het is altijd een beetje zoeken wat het fijnste aanvoelt, je partner zal je wel aanwijzingen geven.

 • Best maak je je vinger wat nat, of gebruik je wat glijmiddel. Scherpe randen aan je nagels zijn te mijden.
 • Maak cirkelende of wrijvende bewegingen rondom de clitoris.
 • Masseer met verschillende vingers de hele lengte van de buitenste schaamlippen.
 • Breng tegelijkertijd één of twee vingers in de vagina.
 • Je kan zachtjes strelen, ook druk uitoefenen, of kleine klopjes geven.
 • Ga nog een stapje verder en lik de clitoris. Dit noemt men ook wel beffen.

Vingertechnieken

 • Twee vingers-techniek: Plaats je duim en wijsvinger vlak boven de clitoris, op de binnenste schaamlippen. Maak draaiende bewegingen terwijl je rustig naar beneden gaat. Hiermee stimuleer je zowel de binnenste schaamlippen als de clitoris.
 • V-vingertechniek: Leg je hand op haar vagina. Duw met je wijs- en middelvinger van je ene hand de binnenste schaamlippen uit elkaar. Je vingers vormen nu een V-vorm. Met de middelvinger van je andere hand kan je nu de binnenzijde strelen. Je kan op- en neergaande bewegingen maken of je kan haar ook penetreren met je vingers. Hiermee stimuleer je de binnenzijde van de vagina.
 • Twist-and-shout-techniek: Laat je duim aan de ene kant en wijsvinger aan de andere kant van de vagina glijden. Als je bovenaan bent druk je duim en wijsvinger tegen elkaar boven het voorhuidje van de clitoris. Daarna ga je langzaam terug naar beneden en herhaal je de techniek. Hiermee wordt vooral de clitoris gestimuleerd en zal je de clitoris van je partner dan ook voelen opzwellen. 
 • G-spot-techniek: Breng je wijs- en middelvinger in de vagina. Daarna maak je een ‘kom eens hier’-beweging in de richting van de voorkant van het lichaam. Hier zal je een geribd sponzig plekje voelen. Druk er nu met je beide vingers dan zachter en dan weer harder erop. Deze G-spot is gemakkelijker te vinden als de vrouw haar knieën omhoog brengt. Door snelle heen- en weerbewegingen krijgen vrouwen soms het gevoel dat ze moeten plassen en kan er zelfs vrouwelijke ejaculatie optreden.
 • Klok-vingertechniek: Beeld je een klok in bij de ingang van de vagina. De clitoris is 12 uur en de anus is 6 uur. Laat je ene handpalm rusten op haar buik. Bij 12 uur, het gebied van de clitoris, breng je de duim van je andere hand in de vagina tot je met het topje van je duim tegen de onderkant van het schaambeen drukt. Beweeg dan eventjes met je arm en hand heen en weer. Daarna verschuif je je duim naar 1 uur en ga je verder tot je aan 7 uur komt. Verwissel nu je duim met je wijsvinger en ga door tot je bij 12 uur, de clitoris, bent. Hiermee stimuleer je de hele vagina.
 • Draaien en pompen-vingertechniek: Breng een vinger in de vagina en maak zachte draaiende en pompende bewegingen met je vinger. Hiermee stimuleer je de vaginale opening.

Is vingeren veilig

Vingeren is een ongevaarlijke handeling. Het hiv-virus (dat aids veroorzaakt) dringt niet door gewone huid. Er zal geen besmetting van de meeste soa’s optreden.

Echter wanneer je wondjes hebt aan je handen die af en toe wel eens durven bloeden, dan is er wel direct contact met vaginaal vocht dat mogelijk besmet is. Een klein wondje met een korstje erop vormt reeds voldoende bescherming. Enkel een ontstoken open verwonding of een brandwonde is niet volledig veilig. In een wonde concentreren zich massaal veel witte bloedlichaampjes. En bij het vingeren van een persoon die is besmet met het hiv-virus kan net dit virus zich gaan nestelen in deze witte bloedlichaampjes.

Ook via de slijmvliezen op andere plaatsen van je lichaam is er een kleine kans op besmetting als je iemand met een besmetting zou vingeren. Daarom beperk je enkel tot het vingeren als dusdanig en was steeds je handen na de seks. Zorg dat geen vaginaal vocht, sperma, menstruatiebloed of anale afscheiding in aanraking komt met andere slijmvliezen van je lichaam.

 

BEFFEN

 

Bij het beffen stimuleer je met je lippen, tong en mond de vagina.

Hoe beffen?

Beffen gaat het gemakkelijkste wanneer de vrouw op haar rug ligt, met de knieën gebogen, en de man op zijn buik tussen haar benen gaat liggen. Het is belangrijk dat de vagina proper gewassen is. Wanneer de vrouw niet geschoren is kan je de schaamlippen een beetje uit elkaar trekken, zodat je geen last hebt van schaamhaar. Schenk in het begin veel aandacht aan de buitenste schaamlippen en de vagina-opening vooraleer je de clitoris gaat bewerken.

Let op met zweertjes, aften of pijnlijke wondjes in je wond. Om zeker geen besmetting op te lopen kan je een beflapje gebruiken ( of opengeknipt condoom).

 • Rondjes draaien bef-techniek: Hier ga je met je tong ‘rondjes draaien’ in een grote O-vorm rondom haar clitoris heen en afwisselend maak je kleine rondjes over haar clitoris.
 • Babbelut-beftechniek: Hier beschouw je de vagina en de clitoris als een snoepje waar je voorzichtig kan op sabbelen.
 • Madeliefkusjes-beftechniek: Kus de hele schaamstreek zoals je iemand op de mond zou zoenen.
 • Tongneuken-beftechniek: Penetreer haar vagina met een uitgestoken tong en glijd er in er weer uit.
 • Combi-beftechniek: Terwijl je met je tong de vagina stimuleert kan je ondertussen de clitoris stimuleren met je vingers.
 • Face-sitting-befpositie: Hier gaat de vrouw met gespreide benen over het gezicht van haar sekspartner zitten waarbij jij allerlei beftechnieken kan uitoefenen.
 • Beffen langs achteren: De vrouw knielt in hondjespositie, terwijl jij achter haar gaat zitten. Nu kan je haar oraal stimuleren en haar rimmen of kontlikken.

Klaarkomen bij het beffen?

Om bij het beffen een vrouw tot een orgasme te brengen, is  het belangrijk dat je voldoende tijd neemt, de spanning opbouwt en afstemt op je sekspartner. Ga niet te snel en te direct aan het werk. Verken eerst met je tong, mond en lippen haar lichaam en de omgeving van haar vagina. Zo heeft ze tijd om opgewonden te geraken.

Combineer verschillende dingen zoals likken met strelen, zuigen met vingeren, vraag om feedback, en ontdek wat haar het meest opwindt. Als je sekspartner uiteindelijk erg opgewonden raakt, ga je over tot een zekere regelmaat of ritme in je likbeweging. De kans is groter dat ze tot een orgasme komt, bij eenzelfde druk en een gelijkmatig tempo.

Bij geslachtsgemeenschap wordt de clitoris niet zo direct gestimuleerd dan bij het beffen. Daarom net gaan vrouwen gemakkelijk klaarkomen bij het oraal stimuleren van de vagina en clitoris. Ook het natte warme gevoel van tong en mond maken dat een vrouw makkelijk klaarkomt bij het beffen, eens ze goed opgewonden is.

 

AFTREKKEN

 

Met aftrekken wordt bedoeld met de hand om de stijve penis van boven naar onder glijden zodat de voorhuid naar beneden wordt getrokken. Daarna glijd je met je hand terug naar boven. Met wat glijmiddel of speeksel gaat het een beetje gemakkelijker en voelt het tevens opwindender aan. Niet alle mannen kunnen genieten van een aftrekbeurt omdat ze liever masturberen, maar met wat overleg met je partner kan het best zeer leuk en opwindend zijn.

 • Vuur maken-aftrektechniek: Met de handpalm naar binnen leg je je handen aan weerszijden van de penis ter hoogte van de schacht. Dan beweeg je beide handen alsof je vuur wil maken met behulp van een stok.
 • Tokkelen-aftrektechniek: Met je ene hand houd je zijn penis vast bij de schacht. Met je andere hand tokkel je nu op zijn eikel. Tokkel zo hard of zacht als je wil.
 • Schroevendraaier-aftrektechniek: Neem de basis van de penis in je ene hand, en met je andere hand houd je de schacht vast. Maak nu met je bovenste hand draaiende bewegingen en ga hierbij naar omhoog. Als je bovenaan de penis bent, begin je opnieuw. Het tempo hierbij bepaal je zelf.
 • Melken-aftrektechniek: Omklem met beide handen de penis en maak glijdende bewegingen naar boven toe. Je kan deze melkende bewegingen maken tot je sekspartner een orgasme krijgt en sperma zal spuiten.
 • Duimen omhoog-aftrektechniek: Vouw je beide handen, met de duimen omhoog, rond de penis. Nu kan je de gehele penis masseren en in het bijzonder de onderkant van de eikel terwijl je de duimen bij elkaar houdt. 

 

GESLACHTSGEMEENSCHAP

 

Voor vaginale seks bestaan heel wat namen: penetratie, copulatie, geslachtsgemeenschap, neuken, coïtus.

Wat doe je bij het neuken?

Bij het neuken breng je de stijve penis in de vagina van de vrouw. Hierbij maak je verschillende bewegingen. Zoek uit wat voor jou en je partner het meest opwindend is. Variaties helpen dikwijls om het spannend te houden. Je kan dieper stoten, of enkel zachtjes met het topje van je penis in en uit bewegen. Je kan op en neergaande bewegingen maken en zelfs draaiende bewegingen maken.

Bovendien kan de vrouw ook actief bewegen en haar bekkenbodemspieren of kringspieren op- of ontspannen. Zo kan zij de penis een beetje vaster omknellen, of net haar vagina ruimer maken.

Neuken is iets waarbij je kan experimenteren. Variaties in bewegingen zowel als meerdere standjes die je kan uitproberen. Je hoeft ook niet enkel te penetreren met je penis. Je kan ook je tong en vingers gebruiken. Ook seksspeeltjes zoals een vibrator of dildo kunnen prettig zijn.

Enkele seksstandjes

Er is geen beste standje. Eigen ervaring zal leren wat voor jou en je partner het meeste genot brengt. Eigen voorkeur zal dan een rol spelen welk standje jij verkiest. Ook hier is variatie meestal de weg naar ultiem genot.

 

 • Missionarishouding: Dit is misschien wel het meest klassieke standje. Hierbij ligt de vrouw op haar rug met de benen gespreid en de man ligt boven. Diepe penetratie is hierbij mogelijk en de man kan het ritme van de bewegingen zelf bepalen. Je kan hierbij mekaar aankijken en is een gemakkelijke houding, zeker wanneer het je eerste keer is.
 • Amazonestandje: Hier zit de vrouw, met haar gezicht zowel naar het gezicht van de man als naar de voeten, bovenop de man. Zij kan hierbij de diepte van de penetratie bepalen en heeft een grotere bewegingsvrijheid. Het is tevens een gemakkelijke positie voor mannen met wat overgewicht.
 • Lepeltjeshouding: Seks vanuit een zijligging zoals twee lepels op elkaar. Het is een lang vol te houden positie en ideaal bij grote fysieke verschillen tussen de partners. Je hebt wel geen oogcontact en de penetratie zal wat minder diep zijn.
 • Op zijn hondjes: Bij deze positie zit de vrouw op haar handen en knieën en neemt de man plaats achter haar. Zo kan hij haar dan penetreren vanuit een geknielde positie op bed. Of rechtstaand wanneer de vrouw aan de rand van het bed zit. De man heeft hierbij een grote vrijheid en diepe penetratie is mogelijk. Is er wel geen oogcontact, of een spiegel kan een leuk genotsmiddel zijn.
 • Soixante-neuf: Ook wel bekend als ’69’. Hierbij ga je elkaar oraal bevredigen. Er vind hierbij geen penetratie plaats. Je ligt ieder met het hoofd in een andere richting, zodat je met mond, tong en lippen makkelijk elkaars geslachtsdelen kan stimuleren. Je kan dit doen vanuit een zijligging of wanneer een van de sekspartners op handen en knieën boven de andere plaatsneemt.

 

Het spreekt vanzelf dat als je veilig wil vrijen en seks hebben het gebruik van een condoom is gewenst.

En voor een passionele kus moet je nooit te beroerd zijn. Kan de seks alleen maar hartstochtelijker maken.

Heb je ook het gevoel van aan het lijntje te worden gehouden door het meisje of de vrouw van je leven. Beproef je geluk dan ook op de manier waarop ik het heb gevonden.

Ja, ik wil ook de liefde van mijn leven vinden en een perfecte date hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *