Dating expert - dating mijnverhaal.be - De website over dating met echte ontmoetingen
Dating Weetjes voor Iedereen. 12 januari 2019
Raymond Geen reacties

Heb je ook het gevoel van aan het lijntje te worden gehouden door het meisje of de vrouw van je leven. Beproef je geluk dan ook op de manier waarop ik het heb gevonden.

Ja, ik wil ook de liefde van mijn leven vinden en een perfecte date hebben.

Dating. Moet je echt eens doen. Geen lange avonden alleen. Altijd iemand om je heen als je het nodig hebt. Begin er nu mee. Wordt een dating expert

Dating. Moet je echt eens doen.

Door te daten geen eenzame december maanden meer

Wat was ik blij toen de feestmaand december 2018 officieel werd afgesloten met het afgaan van het laatste vuurwerk. Terwijl anderen op dat moment gezellig met elkaar zaten te proosten, familieleden elkaar omhelsden en geliefden de eerste 2019 kus uitwisselden, draaide ik me om in m’n bed en trok m’n deken over me heen. Ik had weer een jaartje alleen overleefd, maar in 2019 zou ik het met behulp van een dating expert anders aanpakken.

In maart 2018 was ik vanuit Hasselt waar ik was geboren en opgevoed naar Antwerpen verhuisd. Ik had namelijk een beter betaalde baan met betere voorzieningen aangeboden gekregen. Het betekende wel dat ik alles dat ik 32 jaar lang gekend had, moest achterlaten. Dat waren naast m’n familie en vrienden ook m’n vriendin Emma met wie ik vier jaar verkering had. Vooral Emma kon niet begrijpen dat deze verandering ons beide ten goede zou komen. Ze verbrak de relatie nog voordat ik vertrokken was. Ik smeekte haar ons een kans te geven, met me mee te verhuizen of tenminste de contact mogelijkheden van het internet samen met mij te onderzoeken. Dat wilde ze niet. Het eerst volgende dat ik over haar te horen kreeg was dat ze samenwoonde met een goede vriend van haar; voor haar was het over en uit tussen ons.

Ofschoon mijn werk al m’n aandacht opeiste, ik leuke spontane collega’s had voelde ik me lange tijd het buitenbeentje van het bedrijf. Ik zat ook nog in een verwerkingsproces omdat ik echt van Emma gehouden had.

Het jaar 2018 werd daardoor op emotioneel gebied een rot jaar. Over m’n financieën had ik niet te klagen. Ik was dan ook niet echt voorbereid op december… de ultieme feestmaand. Het begon met pakjesavond waarop ik mezelf een chocolade letter kado deed. Ik zocht in de periode naar Kerst toe m’n ouders op, maar dat voelde heel onwennig aan. Het Kerst personeelsdinner sloeg ik over alsook de jaarafsluiting van de zaak. Ik had het echt moeilijk die laatste dagen van dat jaar. Op 1 januari 2019 beloofde ik mezelf dat ik alles anders zou aanpakken.

Ik wilde niet nog eens alleen zijn en me eenzaam voelen in december. En dát is me gelukt! Als je doorleest vertel ik je hoe ik dat heb aangepakt. Ik ben wel geen dating expert maar ik vermoed dat je zeker van mijn ervaring leren zal.

Tijd voor mezelf

Yup tijd maken voor mezelf was de eerste stap. Nadat ik mezelf een hele tijd had gemarineerd in m’n ‘breakup’ verdriet, drong het tot me door dat ik zelf degene was die mijn leven kon veranderen. Ik had mijn leven zoals het was te accepteren. Ik bekeek mezelf onder een vergrootglas terwijl ik mijn oude patronen zoveel mogelijk uit mijn systeem wiste.

Leuker en actiever sociaal leven

Vervolgens heb ik het leven weer leuker gemaakt voor mezelf omdat ik daar zelf verantwoordelijk voor was en ben. Ik stopte met overwerken. Ook stemde ik er vaker mee in om na het werk en in het weekend met mijn collega’s te gaan stappen. In die periode heb ik me ook aangesloten bij een sportschool. Toch bleef er iets knagen.

Tijd om te daten

Het uitgangsleven was gezellig tot het moment dat ik de deur weer achter me dichttrok . Terug in mijn woonkamer greep de eenzaamheid me ongenadig vast in een poging me terug te werpen in een periode van zelfmedelij.
Het was op een zondag ochtend na zo een melancholieke stemming dat ik via whatsapp in gesprek raakte met een oude jeugd vriendin. Martha heette ze. Zij had in 2015 haar huwelijk in een echtscheiding zien eindigen. Ze herkende m’n getreur en raadde me aan om in plaats van uit te gaan met een groep, te beginnen met het daten van andere vrijgezelle vrouwen.

Natuurlijk vroeg ik haar toen waarom ik dat zou doen. Ik geloofde er heilig in dat de liefde altijd wel een weg vond om degenen die voor elkaar bestemd waren aan elkaar te koppelen, toch? Was dat even Martha’s stokpaardje. Ze leek wel een dating expert toen ze me vijf reden opgaf waarom ik Nú zou moeten beginnen met daten. Ik denk dat jij er ook iets aan zal hebben dus deel ik ze hier met je.

De eerste reden waarom ik volgens Martha zou moeten daten was omdat het me zou helpen om inzicht in m’n eigen persoonlijkheid alsmede m’n karakter te krijgen. Je zal er achter komen waar je grenzen liggen en wat je van een vreemde accepteert.  Ook in hoeverre je bereid bent je bloot te geven aan anderen. Je zal merken of je het verleden echt los gelaten hebt of als je nog via spinneragachtige draden ermee verbonden bent.

De tweede reden die Martha me opgaf was dat ik door te daten m’n comfortzone verruimde. Daarmee bedoelde ze dat ik met een mogelijke partner wellicht andere avonturen zou willen beleven dan het hangen in een kroeg. Misschien zou ik het in het begin eng vinden om met zo een date te gaan indoor skydiven, maar het betrof wel een activiteit die me zou dwingen het leven vanuit een andere dimensie te beleven.

Je gaat beslist je netwerk verruimen als je date, gaf Martha me als derde reden op. En nee ze bedoelde absoluut niet dat ik vrienden werd met elke persoon die ik mee uitvroeg of die mij mee uitvroegen. In haar visie zou ik van de tien mensen die me via Meetic aanspraken wellicht zes een match vinden, met vier afspreken en met een daarvan misschien een vriendschappelijke band of meer krijgen. En dat was allemaal ok.

Daten zou volgens Martha m’n zelfvertrouwen een boost geven. Ik zei haar dat deze vierde reden van haar ook kon zijn dat m’n nogal wankel zijnde zelfvertrouwen de grond in geboord werd.  Maar ze zei me dat dat niet het geval zou wezen. Als het niet meteen klikte was ik een ervaring rijker. Ze drukte me op het hart om een positieve instelling aan de dag te leggen.

Als laastste reden gaf ze me op dat ik niet kon ontkennen ook behoefte te hebben aan intermenselijk contact dat verder ging dan het vriendschappelijke. Ik was nog een jonge, gezonde kerel die toch ook behoefte had aan genegenheid, intimiteit en seks? Wel dan, zei ze, als de overige redenen je niet aanspreken beslist toch wel je behoefte om van iemand te houden en te weten dat het wederzijds is. Volgens haar was mannetje Cupido al te bejaard om nog met pijlen rond te schieten. Ik had mezelf open te stellen en zelf op zoek te gaan wilde ik niet na vijftig jaar nog treurend kijken naar m’n muren.

Ze raadde me aan om de website van dating expert Meetic te bezoeken. Ook zei ze de spits wel te willen afbijten waarna ze me mee uit eten vroeg.

De eerste date

Dat was even spannend. Ik volgde haar raad op en bezocht de dating website die ze me had aangeraden. Ook las ik tal van handige tips en zocht ik informatie van een dating expert. De dagen naar aanloop van de date was ik elke middag in de sportschool te vinden. Deels om m’n zenuwachtigheid te lijf te gaan maar ook omdat ik me lekker in m’n vel wilde voelen. Ik verzorgde mezelf echt extra die drie dagen. Ik zorgde dat m’n nagels geknipt en bijgevijld waren, verzorgde m’n baard en waste m’n haren. Voor de gelegenheid kocht ik ook een parfum op basis van houtachtige kruiden en muskus. Ook verwende ik mezelf met een paar nieuwe t-shirts en hippe broeken. M’n schoenen waren okay.

De dag van de afspraak zelf stond ik een kwartier langer onder de douche, ook in een poging om m’n zenuwachtigheid te bedwingen.
Achteraf gezien had ik me zomaar zorgen gemaakt. Misschien omdat ik Martha al zo lang kende of omdat ze al vaker afspraakjes afgewerkt had met andere mannen waardoor ze als een echte dating expert wist hoe ons samenzijn gezellig te maken, maar de avond was in één woord geweldig.
Er volgden nog meer dates waaronder het gaan naar de film, picknicken in de zomer, maar de leukste dates waren die waarbij we of bij mij of bij haar de tijd doorbrachten. Die type afspraakjes brachten ons nader tot elkaar waardoor we sinds enige tijd samen een huishouding delen.

Uit m’n hele journey heb ik geleerd dat je na een break-up tijd moet nemen om weer tot je zelf te komen. Daarna merk je wel van zelf als je openstaat voor het aangaan van een nieuwe relatie. Je zal dat wel actief en bovenal zelf moeten doen al dan niet met de adviezen van een datingexpert. Het hoeft niet gelijk te klikken tussen jou en degenen die je ontmoet. Je zal soms ook nog vervelende lessen erbij leren. Echter weet je niet wie je door een afwachtende houding misloopt. De tijd staat niet stil dus start nu met daten en sluit 2019 straks minder eenzaam af.

Wordt je eigen dating expert. Lol. Kan je je inbeelden. Dating expert. Super toch.

Heb je ook het gevoel van aan het lijntje te worden gehouden door het meisje of de vrouw van je leven. Beproef je geluk dan ook op de manier waarop ik het heb gevonden.

Ja, ik wil ook de liefde van mijn leven vinden en een perfecte date hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *