Hoe Fake datingprofielen herkennen! - dating mijnverhaal.be - De website over dating met echte ontmoetingen
Internet dating 7 januari 2018
Raymond 1 reactie

Heb je ook het gevoel van aan het lijntje te worden gehouden door het meisje of de vrouw van je leven. Beproef je geluk dan ook op de manier waarop ik het heb gevonden.

Ja, ik wil ook de liefde van mijn leven vinden en een perfecte date hebben.

Tips voor het herkennen van fake profielen op datingsites. Gebruik je gezond verstand en volg je intuïtie. Succes!

Hoe Fake datingprofielen herkennen!

 

Waarop letten als je via online datingsites contact wil leggen met een persoon die je leuk vindt?

Als je dit artikel leest weet je het waarschijnlijk al. Ook jij bent al in aanraking gekomen met nepprofielen op datingsites. Het is geen pretje vast te stellen dat de persoon waarmee je al een band hebt opgebouwd in werkelijkheid niet bestaat. Of dat je aan het chatten bent met iemand die een rol speelt.

Hieronder ga je een aantal tips lezen waar je best op let. Lees ze aandachtig vooraleer je met een relatie begint op een datingsite. Het is echter geen garantie om alle fake datingprofielen te doorzien. Gebruik daarom je gezond verstand en volg je intuïtie bij het bepalen van een date waarmee je in contact zou willen komen.

Een profiel zonder foto

Reageer niet op een profiel zonder foto. Er is wel een reden waarom er geen profielfoto is. Deze persoon zit misschien wel nog in een relatie en wenst niet herkend te worden. Meestal echter is het gewoon een nepprofiel. Mensen die een echte date zoeken plaatsen wel een foto.

Een foto kan ook nep zijn

Wees zeer waakzaam wanneer je een profielfoto ziet die te mooi is om waar te zijn. Een aantrekkelijk persoon wordt vaak gebruikt om veel bekijks op het profiel te krijgen. Durf je toch in contact te treden, vraag dan om meerdere foto’s te sturen. Actie foto’s waarop je date te zien is helpen altijd.

Enkel online tijdens werktijden

Een fake persoon werkt meestal onder de werktijden. Bijna nooit tijdens de avond of in het weekend. Het kan gaan om iemand die nog een relatie heeft en slechts een avontuurtje zoekt, maar meestal ook hier weer heb je te maken met een fake profiel.

Vragen over je werk

Als je al vlug vragen krijgt over je werk en financiële situatie, dan weet je zeker dat hierin de interesse ligt, en niet in jou als date. Stel zelf vragen, en probeer steeds terug te komen op onderwerpen die angstvallig vermeden worden. Stel strikvragen als je kan.

Telefonisch contact

Je kan na een tijdje ook vragen om een keertje te telefoneren met je date. Als telkenmale een uitvlucht verzonnen wordt om toch maar niet te bellen of gebeld worden, heb je waarschijnlijk met een fake profiel te maken.

Een fake profiel is meestal kort

Om de waarheid te vertellen heb je gewoonlijk een uitgebreid profiel nodig. Een echt profiel is langer dan een nepprofiel. Een korter profiel is gemakkelijker om te onthouden wanneer je aan het liegen bent.

Vragen om naar een andere website te gaan

Als je date vraagt om op een andere site te gaan kijken heb je waarschijnlijk met een nepprofiel te maken. De andere website is meestal een sex-site of een andere betalende datingsite.

Niets zeggende berichten

Als de berichten nergens over gaan heb je meestal ook te maken met een fake profiel. Zeker als er veel taalfouten in staan. Google vertalingen haal je er meestal zo uit. Natuurlijk beheerst niet iedereen de nederlandse taal evengoed. We hebben een multiculterele samenleving. Maar dit kan je misschien wel onderscheiden met de getoonde profielfoto.

 

FAKE

 

Er zijn datingsites die gebruik maken van veel nepprofielen. En dit zowel bij de datingsites die zich richten op vrijgezellen, als bij datingsites die vooral bedoeld zijn voor mensen op zoek naar een minnaar of minnares. Maar vooral op deze laatst genoemde datingsites vind je de meeste nepprofielen terug.

Er zijn nu eenmaal meer mannen die op zoek zijn naar een extra dan vrouwen. Het overgrote deel van de profielen zijn dan ook mannen. Maar er is maar een klein aanbod aan echte vrouwelijke profielen. Dus er is een probleem deze mannen te houden als er geen feedback komt vanuit deze datingsites. Vrouwen zijn schaars op deze datingsites. Als je vlak na je inschrijving meerdere berichten in je inbox hebt zitten van verschillende vrouwen met zeer aantrekkelijke profielfoto’s heb je waarschijnlijk te maken met nepprofielen. Gebrek aan vrouwelijke profielen betekend geen inkomsten voor de datingsite.

Geld verdienen op datingsites voor gelijkgestemden

De man betaald in de meeste gevallen een hoge contributie om in contact te kunnen komen met profielen die er leuk uitzien. Dus er moet voldoende aanbod aan vrouwen zijn. Dikwijls moet men ook credits kopen om berichtjes te kunnen versturen. Je kan gratis surfen doch contact zoeken en berichten versturen is betalend.

De vrouw betaald niets. Alles is gratis om toch maar vrouwen op deze datingsites te krijgen. Toch is deze berichtenstroom onvoldoende om er voor te zorgen dat mannelijke inschrijvers toch maar blijven reageren. Daarom worden er personen ingehuurd, zowel vrouwen als mannen, om toch er maar voor te zorgen dat iedere mannelijke inschrijver aan de praat gehouden wordt. Toe een echte afspraak zal het nooit komen.

Waarom worden fake profielen nog gebruikt

De meeste nepprofielen worden aangemaakt door de eigenaars van de datingsites zelf. Zij hopen daarmee sneller nieuwe leden aan te trekken en ook nog vast te kunnen houden. Alles voor the money.

Veel datingsites doen zich ook groter voor dan ze in werkelijkheid zijn. Wie gaat er naar een datingsite zonder al te veel leden? Hoe kan je daar iemand vinden om een echte date te hebben? Om nieuwe leden aan te trekken moet er dus veel aanbod zijn. Vandaar ook veel nepprofielen. Vaak met een mooie foto en een leuke profieltekst, maar voor de rest dood. Je krijgt geen respons op de berichten die je verstuurt. En krijg je toch contact is het meestal de eigenaar of een medewerker die er achter zit. Vaak krijg je een reactie met een wedervraag terug, om toch maar de conversatie op gang te houden. Met credits natuurlijk.

Soms heb je te maken met een trol. Iemand die zich voordoet als iemand anders voor de fun. Enkel erop uit wat aandacht te trekken. Ze kicken erop met hun alter ego contact te leggen met andere leden. Om deze trollen te ontmaskeren kan je naar specifieke foto’s vragen. Selfies als het ware. Van dagelijkse dingen in het leven. Bv samen met hond. Of stel eens een vraag opnieuw. Vaak hebben deze mensen contact met meerdere personen en onthouden ze niet tegen wie ze wat gezegd hebben.

Soms ga je ook mensen tegenkomen die geld willen verdienen op deze datingsites. Geld verdienen met seks wel te verstaan. Het kan gaan om prostituees, webcammeiden, gigolo’s. Ze gaan je geld vragen voor een (seks)date. Of ze wijzen je door naar een betalende sekssite. Dit zijn daarom geen oplichters, maar je weet dat ze enkel geld aan je willen verdienen. In het begin zijn zulke contacten vaak erg intensief, maar als je niet vlug ingaat op hun vragen verdwijnen ze meestal ook weer snel.

Helaas zijn er op datingsites ook echte oplichters actief. Personen die bepaalde gegevens van je proberen te achterhalen om die voor dubieuze doeleinden te gebruiken. Of met een zielig verhaal zelfs geld vragen.

 

Eerlijke online daters

 

Gelukkig zijn er ook mensen die echt erop uit zijn om een date te vinden. Fatsoenlijke en eerlijke personen die van het leven willen genieten. Mensen zoals jij en ik. Als je over het algemeen je gezond verstand gebruikt en je intuîtie volgt, kom je meestal niet in de problemen.

Omdat voor vrouwen het aanbod groot is, groter dan voor een man, is het voor een man moeilijker om boven de rest uit te steken. Toch is het mogelijk om via een datingsite een leuke date te hebben. Succes in je zoektocht naar een nieuwe liefde, of een minnaar of  minnares.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Heb je ook het gevoel van aan het lijntje te worden gehouden door het meisje of de vrouw van je leven. Beproef je geluk dan ook op de manier waarop ik het heb gevonden.

Ja, ik wil ook de liefde van mijn leven vinden en een perfecte date hebben.

1 reactie op “Hoe Fake datingprofielen herkennen!

  1. Door Florentinus

    Interdaad opgepast met nepprofielen. Heb vorig jaar maanden contact gehad met een beeldmooi meisje uit Amerika. Was in Nigeria voor haar erfenis. Haar ouders waren gestorven en lieten haar 27 goldbars van een kilo na. Doch verzegeld in een depot in Nigeria. Ze had geen geld om haar erfenis te claimen. Was reeds maanden in een hotel en kan zelfs niet meer naar huis. Echt een crazy story. Heb veel hot en sexy fotos van haar ontvangen, zelfs telefoongesprekken, om toch maar geld op te sturen via WU. Heb het niet gedaan. Wist dadelijk dat ze fake was. Maar de gesprekken waren leuk.
    Dus ja, oppassen geblazen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *