Tongkussen voor de seks! - dating mijnverhaal.be - De website over dating met echte ontmoetingen
seks expert 12 januari 2018
Raymond Geen reacties

Heb je ook het gevoel van aan het lijntje te worden gehouden door het meisje of de vrouw van je leven. Beproef je geluk dan ook op de manier waarop ik het heb gevonden.

Ja, ik wil ook de liefde van mijn leven vinden en een perfecte date hebben.

Lees verder om te zien hoe lekker en opwindend zoenen wel is.

Kussen of zoenen

 

Kussen of zoenen zou je kunnen omschrijven als het met de lippen aanraken van iets. Of van iemand. Met je lippen raak je hierbij lichaamsdelen van een ander aan. Meestal toch. Denken we maar aan het kussen van de hand, de wang, de mond, de nek, de navel, de borsten, de penis, of zelfs nog andere lichaamsdelen.

Kussen is een manier om iemand te begroeten. Het kan ook een uitdrukking zijn van iemand graag te hebben. Je kust omdat je iemand graag ziet.

Verder zullen we enkele manieren van te kussen bespreken, maar de tongkus of tongzoen spreekt natuurlijk tot de verbeelding. Men spreekt over tongkussen wanneer twee personen elkaar op de mond kussen. Hierbij gaan ze elkaars tong raken en tegen elkaar bewegen.

 

Benieuwd naar enkele kussoorten

de nekkus

Het kussen van de nek en de hals. Je hebt waarschijnlijk al wel gemerkt dat je nek een bijzonder gevoelige plek is. Niet voor niet behoort het voor veel mensen tot de erogene zones. Zeker wanneer je de zijkanten, de zachte donzige plekjes onder de haarlijn, kust kan je het dikwijls niet meer houden. Ook het kuiltje tussen de sleutelbeenderen is vaak erg gevoelig.

de vingerkus

Hiermee bedoelen we het kussen van de vingers van je partner. Ook al zijn vingers minder gevoelig dan lippen. Vingers hebben immers minder zenuwen dan lippen. Het voelt nochtans vaak goed aan. Ook het aanraken van de lippen met de vingers geeft dikwijls een aangenaam gevoel.

de tongzoen

Zoals reeds voorheen gezegd is dit kussen met de tong in elkaars mond.

de oorkus

Hiermee bedoelen we het kussen van de oren. Ook onze oren zijn zeer gevoelig. Zeker de oorschelpen en de oorlelletjes.

de glijdende kus

Grappig. Hiermee wordt bedoeld al kussend glijden van de ene plek naar de andere.

de vlinderkus

Voor deze kus gebruiken we voor een keertje niet onze lippen. Bij een vlinderkus ga je je partner kussen door het laten trillen van je wimpers.

de onderwaterkus

Deze erotische kus kan je maken terwijl je in het bad zit, in het zwembad, in zee, … of heb je nog leuke ideetjes.

de bevroren kus

Bij deze kus neem je een blokje ijs in je mond en je laat dit bij het kussen van de ene mond in de andere glijden. Als variatie hierop kan je dit ook gewoon met water doen of met een ander drankje. Wat spiritualiteit brengt losse zeden.

de geur- en smaakkus

Hier kan je je lusten nog wat aanscherpen. Geuren en smaken doen het meestal in een erotische omgeving. Wat parfum achter je oren spuiten. Je lippen een bijzonder smaakje geven. Aftershave op je wand doen. Of wat zoetigheid om je tepels smeren. Allemaal dingen voor een leuk voorspel.

de elektrische kus

Wil je nog een stapje verdergaan. Hier alvast een idee. Wil je letterlijk vonken in je relatie. Doe als volgt. Trek allebei nylonkousen aan. Rol dan over de grond met je nylonkousen schuivend over het tapijt. De kousen zullen hierbij elektrisch opgeladen worden. Ga nadien tegenover elkaar staan en doe een kusbeweging. Wanneer je kort genoeg bij elkaar komt zal er een onschuldig vonkje overspringen. De kriebels voel je over je hele lippen. Ga direct daarna over tot een innige kus om de gehele lading te ontvangen. Kus voor durvers.

 

 

Tongkussen

 

Zoals reeds vermeld is tongkussen het met de tongen elkaar raken en tegen elkaar bewegen. Het heeft dan ook alles met erotiek en seks te maken. In vergelijking met een gewone kus zal het dus veel aangenamer zijn en dan ook veel langer duren. Door het stimuleren van de lippen en de tong raak je best opgewonden.

Tongkussen, hoe doe je dat?

Meestal begin je met het geven van gewone kusjes. Wanneer het ijs wat gebroken is kan je beetje bij beetje je mond openen en beginnen proeven door je tong naar buiten te steken. Het best hou je hierbij je hoofd schuin.

Wanneer je de andere tong tegenkomt weet je dat je wat verder kan. Nu kunnen jullie tongen wat met mekaar beginnen spelen. Doe het niet te wild, en draai niet alleen rondjes. Wissel jullie hoofden eens van kant. Stop af en toe, en kijk elkaar in de ogen. Verken met je tong ook eens de binnenkant van de wang. Of bijt eens zachtjes in mekaars lippen. Op de onderlip zuigen is ook de max.

Sommigen houden liever de ogen gesloten tijdens het tongkussen. Zoek gewoon een beetje zelf uit waarmee je je het best voelt. Elke keer kan het weer anders zijn. Van traag en onderzoekend tot snel en heftig.

In feite kan je het een beetje vergelijken met een dans, waarin je ook verschillende stijlen hebt.

Maar opgelet!

Zorg ervoor op zijn minst dat je gebit en tong schoon zijn. Poets je tanden en zorg dat je geen slechte adem hebt. Als je iemand gaat kussen is het wel fijn dat je mond proper is en goed verzorgd.

Beweeg niet zo snel met je tong dat je partner zich afvraagt of hij/zij geen handmixer in de mond heeft. Blijf rustig ademen door je neus. Maak het ook niet te nat. Zorg niet dat het een spuugpartij wordt.

Voor een beugel of een baard hoef je je geen zorgen te maken. Deze maken het echt niet minder aantrekkelijk. De verhalen over de opengehaalde tongen bij een beugel zijn nonsens, en een bril of een baard vragen enkel een heel klein beetje handigheid.

Zuigzoen?

Als het niet de bedoeling is een zichtbare plek achter te laten let je best op met het geven van een zuigzoen. Hierbij plaats je de lippen op de huid van een ander en begint hierop hard te zuigen. Je zal bloed naar de oppervlakte zuigen en een grote rode plek zal er zich vormen. In feite is deze rode plek een bloeduitstorting of een soort van blauwe plek. Een zuigzoen is dus altijd goed zichtbaar, zeker wanneer je deze in de nek plaatst. Het duurt meestal enkele dagen vooraleer de plek is verdwenen.

 

 

Is kussen gevaarlijk?

Is er risico op het krijgen van een SOA of hiv door te kussen of te tongkussen?

Nee. Het is zeker veilig om te kussen of te tongkussen. Bij het tongzoenen is er geen risico op hiv-overdracht. HIV wordt namelijk niet overgedragen door speeksel. In zuiver speeksel is de hoeveelheid hiv-virus zo klein dat het geen besmetting kan veroorzaken. Bovendien als het virus er al is, zal het aanwezig zijn in een niet-besmettelijke vorm. Het slijmvlies aan de binnenkant van de mond is ondoorlaatbaar voor het hiv-virus. Speeksel heeft ook ant-viruseigenschappen. Het zal het aids-virus verlammen.

Is alles dan volledig veilig wanneer we tongkussen?

Zelfs wanneer je partner wat bloedend tandvlees heeft, of een ontsteking in de mond, zal gezond mondslijmvlies er voor zorgen die er geen besmetting zal optreden. De extra hoeveelheid aan virus wordt keurig opgevangen en er zullen geen problemen optreden.

Enkel wanneer bij jou het mondslijmvlies is beschadigd is er in theorie een kleine kans op besmetting. Bij aften en koortsblaasjes bij jou kan eventueel een besmetting via het speeksel van je partner optreden. Maar zeg nu zelf, wie gaat er tongkussen met pijnlijke wondjes (bv herpesblaasjes of koortslippen) in zijn mond. In de praktijd zal dus deze vorm van besmetting bijna uitgesloten zijn.

 

Heb je ook het gevoel van aan het lijntje te worden gehouden door het meisje of de vrouw van je leven. Beproef je geluk dan ook op de manier waarop ik het heb gevonden.

Ja, ik wil ook de liefde van mijn leven vinden en een perfecte date hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *